Studio Skadal
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Samarbeidspartnere

På våre fabrikkproduserte produkter har vi valgt å følge en miljøvennlig tankerekke fra start til mål. Vi har valgt å samarbeide med produsenter som har en miljøvennlig profil og som velger ut fra miljøhensyn. Det er helt sikkert rom for enda flere miljøvalg, men vi har etter beste evne gjort så godt vi kan. Her finner du linker til våre samarbeidspartnere hvor du kan lese mer om hver enkelt. 

Gode hjelpere
Vi har tenkt på denne ideen om MaryAnn Knits en stund. Det begynte som en avkobling. Det fortsatte som idestrikking. Så kom forespørsler om hvor andre kunne kjøpe det jeg designet og strikket. Steg for steg utviklet det seg. Sakte, men sikkert. Det var bare en utfordring. Vi kunne svært lite om det vi var i ferd med å begi oss inn på.

Hvor begynner man i ny bransje. Hvilke feil bør unngås? Hvor finner man samarbeidspartnere? Hjelp trengte vi og hjelp fikk vi.

Heldige oss – vi kjenner et par snille mennesker som har vært i bransjen i alle år. De stilte opp da vi spurte om hjelp og har bidratt aktivt for å fylle på med kunnskap vi trengte mer av. De har invitert oss inn, med og rundt omkring. For en start. Tusen millioner takk. Dere vet jo godt hvem dere er. Litt usikker på om det skal nevnes navn og firma her. (Har dere lyst til å navngis, send meg et lite vink).

Vi fikk anbefalt denne strikkefabrikken da vi kontaktet venner som har vært i tekstilindustrien og ullvareproduksjon i Norge siden 1939. Vi fortalte våre tanker rundt design og hensyn til miljøet. De var ikke i tvil. De sendte oss rett til Garlita.

Vi setter stor pris på all hjelp vi har fått og alle råd de har gitt oss. 

 

Garnprodusent:
Garnprodusent Schoeller

Denne fabrikken har sin adresse i Østerrike. De har et stort fokus på miljøvennlig produksjon, miljøvennlig ull, miljøvennlig dyrehold der ulla hentes osv. Du kan lese mer om Shoeller ved å trykke på linken.

Vi har per i dag ikke besøkt fabrikken, men vi har møtt og fått gode råd og veiledning fra en av deres representanter som valgte å bruke sin tid på oss da vi besøkte strikkefabrikken.

 

Strikkefabrikken:
Strikkefabrikk Garlita

Vi reiste ned til fabrikken, som ligger i Kaunas i Litauen. Vi fikk full omvisning, vi snakket med eierne og traff en representant fra garnprodusenten der. De gav oss innblikk i produksjonen, de visste oss maskinene og de lot oss treffe de ansatte. De viste oss rundt på hele fabrikkområdet. De gav oss gode råd og vink til hva vi burde velge og hvorfor. De har vært ved vår side i alle ledd hele veien. 

Garlita har et sterkt fokus på miljøvennlig produksjon, gjenbruk av garn og valg av miljøbevisste garnleverandører. De gav oss et sterkt inntrykk av at de ansatte også har gode arbeidsforhold. Dyra som ulla kommer fra skal også ha det bra. Miljøbevissthet i alle ledd, var vårt inntrykk da vi var der.

Etikettproduksjon:
Weavabel

Weavabel ble valgt som leverandør på merkelapper som skal være på plagg og produkter. De holder til i UK, og andre steder rundt om i verden. De er et globalt firma, men jeg har forholdt meg til UK-avdelingen. De har store kunder som krever mye. De er serviceinnstilte og hjelpsomme også mot en bitteliten nykomling som meg. De er miljøbevisste. De tok til og med imot en liten ekstra miljøhilsen fra meg – korrektur kan gå via et bilde på mail og istedet for budbil / fly / båt over havet. De har levert raskt og korrekt og møtt alle mine tanker og behov. Du finner merker i nakken på gensere, i siden av gensere som forteller om vask, rens og tørk av plaggene og en etikett som henger i nakken hvor ekstra info kan påføres ved behov.

 

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke